Stretnutie milovníčok poézie a prózy

Stretnutie milovníčok poézie a prózy na Gymnáziu sv. Jána Bosca
poézia a próza

Stretnutie milovníčok poézie a prózy na Gymnáziu sv. Jána Bosca

Snáď najväčším recitátorským sviatkom je už počas dlhých rokov najpreslávenejšia súťaž Hviezdoslavov Kubín. Ako už po dlhé roky aj tento rok sme neostali tomuto zvyku nič dlžní. Na našej škole sme tento „ recitátorský sviatok slávili“ 21. marca 2017. Zúčastnili sa na ňom žiaci prvého a druhého ročníka nášho bilingválneho gymnázia, ktorí predviedli naozaj úctyhodné výkony. Súťažili sme v dvoch kategóriách – poézia a próza. Na súťažiacich si láskavými očami posvietila odborná porota v zložení pani učiteľky Ronďošovej. Veľmi milo nás svojou účasťou v role poroty prekvapili pani učiteľky Ceľuchová a Laktičová.

Pomyselné stupienky víťazov obsadili tieto žiačky: v prednese prózy sa na treťom mieste umiestnila Soňa Ildžová. Na druhom mieste Eva Šmilňáková a postup na okresné kolo si prvým miestom zaistila Iveta Hudáková. V prednese poézie si tretie miesto vyrecitovala Kristína Kaščáková. Druhé miesto získala Tatiana Exnerová. Najvyššia priečka za najlepší výkon patrila Lucii Sisolovej, ktorá taktiež postúpila na okresné kolo.

Neprešli ani tri dni a už sme súťažili opäť, tentokrát už o kolo vyššie – na okresnom kole. Okresná súťaž sa uskutočnila v piatok 24. marca 2017 v Hornošariskom osvetovom stredisku, na ktorom naše žiačky sprevádzala a na súťaž pripravila pani učiteľka Roňďošová. Naše recitátorky opäť „hviezdili“ a obe obsadili krásne priečky. Iveta Hudáková si vyrecitovala 2.miesto v kategórii próza a v kategórii poézia nám veľkú radosť urobila Lucia Sisolová, ktorá sa rovnako umiestnila na 2.mieste, akurát s tým, že spolu s recitátorkou z 1.miesta dostala návrh na postup na krajské kolo. Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a Lucii prajeme veľa šťastia v nasledujúcom kole.

                                                                                                                                                                                                  Iveta Hudáková

Cirkevná spojená škola

Jiráskova 5

085 27 Bardejov

Telefón – sekretariát: 054/4722848

Cirkevná základná škola

sv. Egídia

Gymnázium sv. Jána Bosca