Konferencia GO BILINGUAL

Bardejov, 28.10. 2016 – V posledný októbrový piatok sa v hoteli Šariš konala medzinárodná konferencia pre riaditeľov a pedagógov základných a stredných škôl s rozšíreným anglickým programom. Zmyslom už druhého ročníka konferencie s názvom GO BILINGUAL bolo hľadať odpovede na problémy a neutešený stav slovenského školstva a naznačiť možné cesty zlepšenia.

Predovšetkým riaditelia bilingválnych gymnázií preukázali mimoriadny záujem o spoluprácu s anglickými školami podobného typu, v čom výrazne v súčasnosti pomáha jeden z prednášajúcich, riaditeľ SIMON UTTLEY. Práve jeho škola je jednou z dvoch partnerských škôl miestnej CIRKEVNEJ ŠKOLY – GYMNÁZIA sv. JÁNA BOSCA.

Ako poznamenal organizátor konferencie Mgr. Martin Šmilňák, riaditeľ Cirkevnej spojenej školy v Bardejove: „Žiak má iba jeden pokus, len raz v živote dostane možnosť prejsť vzdelávacím procesom v škole a už sa nemôže vrátiť. My pedagógovia nesmieme tento vzácny čas premárniť. Práve naopak. Musíme sa naučiť zdieľať najlepšie metódy, najlepšie postupy, inšpirujúce príklady, aby sme ako pedagógovia naplnili naše životné poslanie. Preto sme sa rozhodli podobné podujatia organizovať pravidelne“.

[huge_it_slider id=“21″]

Cirkevná spojená škola

Jiráskova 5

085 27 Bardejov

Telefón – sekretariát: 054/4722848

Cirkevná základná škola

sv. Egídia

Gymnázium sv. Jána Bosca