Našli sme poklad

Bilingválni gymnazisti našej Cirkevnej spojenej školy v Bardejove sú zapojení do medzinárodného partnerského programu. V Spojenom kráľovstve v oblasti Londýna sa nachádzajú dve naše partnerské školy, s ktorými organizujeme spoločné podujatia. Zmyslom tohto programu je vytvorenie čo najkvalitnejších podmienok štúdia a čo najlepšia príprava našich študentov pre budúci život.

Posledný októbrový týždeň nás od nedele do piatku navštívilo tridsať študentov a traja pedagógovia našej partnerskej Salesian School Chertsey. Spolu sme navštívili Vysoké Tatry, Beliansku jaskyňu, Osvienčim, predstavili sme im naše nádherné starobylé mesto, prácu saleziánov v škole na sídlisku Poštárka, spolu sme študovali, jedli, tancovali, hrali futbal i modlili sa. Všetky aktivity sme starostlivo pripravovali tak, aby mali slovenskí i anglickí študenti na seba čo najviac času, aby navzájom veľa komunikovali a obohacovali sa.

Výbornou správou pre nás je aj to, že spolupráca sa netýka len študentov. Kontakty a priateľstvá sa vytvárajú aj medzi našimi a anglickými pedagógmi spoločných predmetov. Našej partnerskej škole bol udelený titul „Outstanding School“, čo znamená, že je to škola s mimoriadne dobrými výsledkami. V škole tam mohlo vzniknúť aj školiace centrum pre pedagógov (Teachers ´ Training Centre), ktoré ponúka svoje služby aj našim pedagógom. Takto budeme môcť svoju prácu pre študentov ďalej skvalitňovať.

Ešte v tomto školskom roku nás čaká niekoľko spoločných podujatí  na Slovensku i v Londýne. Veľkou výzvou je príprava spoločného lyžiarskeho kurzu, jarnej návštevy anglických študentov u nás, študijný pobyt našich bilingválnych prvákov v Londýne, ale aj prvá fáza vzdelávacieho programu pre našich pedagógov.

[huge_it_slider id=“20″]

Cirkevná spojená škola

Jiráskova 5

085 27 Bardejov

Telefón – sekretariát: 054/4722848

Cirkevná základná škola

sv. Egídia

Gymnázium sv. Jána Bosca