Aj Don Bosco by zaplesal …

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že v dnešnej dobe nemáme veľa príležitostí na zábavu, myslím si, že pokiaľ sa ešte nájdu mladí ľudia plní radosti a nádeje v lepšiu budúcnosť, nie je to s nami márne.[rev_slider ples2015]

A my, študenti a žiaci Cirkevnej spojenej školy v Bardejove sme odhodlaní, správne „šaľeni“ a zapálení za dobrú vec. Napriek mnohým problémom, ktoré nás naozaj trápia, našli sme v sebe radosť zo života, z maličkostí, z prítomnosti našich blízkych, kamarátov a spolužiakov. A preto piatok, 30. január 2015, bol pre mnohých normálnym dňom ako každý iný, no pre nás, študentov a žiakov Cirkevnej spojenej školy  to rozhodne nebol len taký obyčajný deň.  Ráno sme začali svätou omšou, kde boli naši prváci slávnostne imatrikulovaní  a hoci nám doslova mrzli úsmevy na perách,  neskôr sme si v škole vyzdvihli výsledky našej polročnej práce.

No a po tomto všetkom sa už pomaličky začali prípravy na večer. Dievčatá zamierili do kaderníctiev a salónov krásy, chlapci nezabudli oprášiť kravaty a nalakovať topánky.  A viete prečo? No, plesali sme. No nebol to len hocijaký ples. Bol to čas nádeje, nespútanej radosti, úprimného smiechu, životného elánu, mladíckeho optimizmu. Keď sa na parkete zišla táto „masa“ radosti, aj tie najväčšie problémy nachvíľu zmizli. Všetko to „odštartoval“ náš  pán riaditeľ  Mgr. Martin Šmilňák svojim milým príhovorom, lebo on nám mladým verí. A to, že si na škole nažívame ako jedna veľká rodina potvrdil aj on, keď si popri všetkých svojich starostiach spomenul  na to, že jedna naša študentka vstúpila práve v  tento deň do sveta dospelosti a ako darček jej predplatil zopár lístkov do tomboly. A to veruže stálo za to. Malé gesto, veľká radosť. Veď šanca vyhrať niektorú zo 62 cien, cenu útechy alebo hlavnú cenu – tablet, bola vysoká.

Počas celého večera vládla príjemná zábava a do tanca nám hrala skupina Magnum. Rýchle rytmy okorenené prenikavými tónmi saxofónu nenechali nikoho len tak posedávať. Ale aby sme si od „ľudovečiek“ trošku oddýchli,  spestrili sme večer kultúrnym programom. Najprv nám naše druháčky ukázali, ako by to vyzeralo, keby sme kňazov vymenili za ,,automaty na spoveď“, potom sa nám predstavila tanečná skupina Fätty. A ako zlatý klinec programu nám tretiaci zahrali rozprávku O Popoluške tak trošku inak… . Po programe zábava opäť pokračovala a trvala až do rána bieleho. Vo víre tanca, priateľských rozhovorov, dobrého jedla nám noc zbehla ako nič a my, už takmer dospelí, no stále s chuťou veriť v dobro, rozišli sme sa do svojich domovov. Sme v búrlivých časoch, ale dokým nás doma čaká mama a oco, dokým sa vieme tešiť z maličkostí, dokým si nenecháme vziať ideály, dokým sa na parkete „rozbijeme“  bez alkoholu, je to dobré.

 A je to dobré ešte z jedného dôvodu: že ste k nám štedrí. Ďakujeme všetkým sponzorom a podporovateľom, ktorí nám venovali ceny do tomboly bez nároku, že im to niekedy vrátime. Nie je vás málo. Úprimne ďakujeme. Ďakujeme aj Ľudovej jedálni za poskytnuté priestory, za miesto, kde sme nachvíľu mohli byť dámami v róbach a pánmi v kravatách. Ďakujeme tiež našej škole, pánu riaditeľovi, pani zástupkyni a našim drahým učiteľom, bez ktorých by sa tento krásny večer nekonal. Ďakujeme aj sebe navzájom, lebo sme jedna veľká rodina. A to sa cení.

Andrea Čechová, III. ročník

Cirkevná spojená škola

Jiráskova 5

085 27 Bardejov

Telefón – sekretariát: 054/4722848

Cirkevná základná škola

sv. Egídia

Gymnázium sv. Jána Bosca