Uchaľák s príchuťou Vianoc

ob_1

V piatok, 19.decembra, teda posledný deň v škole v roku 2014by asi všetci očakávali klasickú vianočnú akadémiu tak, ako to bolo zvykom roky predtým. Ale my tretiaci sme sa rozhodli túto tradíciu na Cirkevnej spojenej škole v Bardejove trošku ozvláštniť. Keďže prváci ani druháci nášho gymnázia nemali ešte za sebou typický vstup do študentského života,  pripravili sme im taký malý predvianočný darček v podobe uchaľáku v štýle pyžamovej párty.

Ráno v deň ,,D“ sa celá naša tretiacka trieda presunula do športovej haly, kde sme začali pripravovať scénu pre našich „uchaľov“. V hale vládla mierna panika, keďže sme mali málo času, ale spoločnými silami sme to stihli včas. Keď bolo všetko pripravené, čakali sme už len na príchod našich hlavných hviezd. Ako to už býva zvykom, vyšantili sme sa s rúžmi na ich tvárach a po prezentácii hymny a vlajky každého tímu sa uchaľák mohol začať. Po absolvovaní desiatich úloh, ktoré musel splniť publikom vyžrebovaný žiak z oboch súťažiacich tried boli „uchali“ poriadne spotení, špinaví, no veríme, že aj pobavení. Vzájomne si zmerali sily v pohybových súťažiach ako napr. štafetový beh s plutvami či pitie so slamkou v stojke. V kategórii „čím špinavšie, tým lepšie“ sa žiaci navzájom kŕmili pudingom, ako inak, so zaviazanými očami, alebo lovili kľúč  ústami v rôznych…ehm… povedzme, že ingredienciách. Ale aby sme ospravedlnili našu malú zlomyseľnosť, takmer všetky boli jedlé. Pod zámienkou prípravy našich študentov  aj do budúceho života sa chlapci museli popasovať s prebaľovaním bábik a dievčatá ušľahať bielka tak dotuha, aby sa im nevyliali na hlavu. Čo vám poviem, v duchu ďakovali vynálezcovi plaveckej čiapky. Zapojili sme aj našich učiteľov, za čo sa im dodatočne ospravedlňujeme a ďakujeme.  O víťazovi rozhodla až rozstrelová úloha a sladkú tortu si nakoniec vybojovali naši prváci. Úlohy boli popretkávané vystúpeniami našich žiakov aj hostí.  Aby sme nezabudli, že sa blížia Vianoce, Betlehemci nás nachvíľu preniesli do jasieľ k malému Ježiskovi a zaznelo aj niekoľko známych piesní v podaní našich žiakov. V scénke sme mohli vidieť, ako to dopadne, keď sa na jednom pódiu stretnú odborníčka na módu, ktorá musí mať vždy posledné slovo a pracovník JRD, ktorý si tiež nenechá skákať do reči. Príjemným spestrením bolo aj vystúpenie FS Bartošovské dzifčatá a parobci.

Ďakujeme.

Na záver sa chceme  poďakovať nášmu pánu riaditeľovi, Mgr. Martinovi Šmilňákovi, že nás svojou prítomnosťou aj priateľským príhovorom podporil, našim drahým prvákom a druhákom za to, že to zvládli, Majke a Ondrejovi, že nás ako moderátori sprevádzali  programom a všetkým divákom, ktorí celej akcii dodávali tú pravú atmosféru. Ešte raz ďakujeme.

Andrea Čechová, žiačka III. ročníka Cirkevnej spojenej školy

[rev_slider uch]

Cirkevná spojená škola

Jiráskova 5

085 27 Bardejov

Telefón – sekretariát: 054/4722848

Cirkevná základná škola

sv. Egídia

Gymnázium sv. Jána Bosca