Maturanti v Anglicku

Hneď po maturitách, v dňoch od 17. do 21. 3. 2024, sme s našimi maturantmi navštívili Londýn. Prvý deň naše kroky viedli do Natural History Museum, následne do zážitkovej galérie Frameless a nakoniec do Battersea Power Station, bývalej uhoľnej elektrárne pretvorenej do moderného obchodného centra. 

Druhý deň sme s našimi rovesníkmi zo St. John Bosco College strávili 6 vyučovacích hodín na rôznych predmetoch, rozprávali sme sa a užívali si pekný spoločný čas. Poobede sme sa presunuli do centra Londýna, kde sme navštívili známe pamiatky. Večer sme zakončili nádherným muzikálom The Lion King. Odporúčame všetkými desiatimi! 

V stredu sme sa vybrali opäť do centra Londýna. Navštívili sme St. Paul’s Cathedral, ktorej kupolu, podľa zákona, nesmie žiadna zo stavieb v okolí svojou výškou prevýšiť či zatieniť. Je v nej pochovaný aj admirál Nelson. Od katedrály sme pokračovali ďalej na ikonický Tower Bridge, odkiaľ sme sa zážitkovou plavbou loďou previezli po Temži k Westminster Bridge. 

Posledný deň sme vybehli na Sky Garden, mrakodrap, ktorý je vďaka svojmu jedinečnému tvaru známy ako „vysielačka“ a ponúka krásne výhľady na celý Londýn. Po zotmení sme opäť nasadli na lietadlo a v ranných hodinách sme pricestovali domov. 

Za doprovod ďakujeme pani zástupkyni Dubivskej a pánovi učiteľovi Tkáčovi. Za finančnú podporu patrí veľká vďaka aj nášmu riaditeľovi a poslancovi Martinovi Šmilňákovi! 

Cirkevná spojená škola

Jiráskova 5

085 27 Bardejov

Telefón – sekretariát: 054/4722848

Cirkevná základná škola

sv. Egídia

Gymnázium sv. Jána Bosca